Tekniska Frågor

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna som våra kunder ställer.

Till höger i frågerutan får du gärna ställa frågor som du tycker saknas här.

Undrar du något mer eller vill diskutera något efter dina förutsättningar så tveka inte att höra av dig.

Ring gärna så hjälper vi dig. 019-5000 240

Vilka operativsystem fungerar ErgoPop på?

ErgoPop är testad för:

• XP
  • Vista 32
  • Vista 64
  • Windows 7 32
  • Windows 7 64
  • Windows 8
  • Windows 10

ErgoPop fungerar inte på Mac eller Linux.

Vilka övriga stöd måste finnas på datorn?

Datorn måste ha .Net 2.0 eller senare installerat för att ErgoPop ska fungera

.Net är en utökning i Windows som från och med Windows Vista är standard.

Här kan du ladda hem .Net FrameWork från Microsoft.

Du kan även installera .Net Framework från Windows Update som du startar från "Startknappen", "Alla Program"

För att övningarna ska kunna visas så måste datorn även ha stöd för att visa videofilmer. Detta kan alla datorer om du inte aktivt har valt att stänga av denna funktionalitet.

Fungerar ErgoPop med flera användare på samma dator?

Ja!

ErgoPop har inga problem att hantera detta. Alla användare kan ha personlinga inställningar. Uppdateras ErgoPop för en användare så gäller det för samtliga.

Fungerar ErgoPop med MSI-paket i fleranvändarmiljöer?

Fråga: Våra användare är inte administratörer på sina datorer och kan därför
inte installera själva. Vi använder olika verktyg för att paketera och
"skjuta ut" våra applikationer, hur fungerar det för ErgoPop?

Vi har flera kunder som har gjort enligt nedan i sina miljöer.

• De installerar ErgoPop lokalt på en maskin.
  • Det som skapas i programmappen /program files/ergopop/*.* paketeras i "msi-build-miljön" som används lokalt.
  • Rättigheter sätts upp enligt policys
  • Autostartfunktion läggs in i msi-paktetet så att ErgoPop startas per automatik vid inloggning. (detta sköts i vårat installationsprogram automatiskt)
  • Paketet testas.
  • Paketet skjuts ut i miljön.
Fungerar ErgoPop i miljöer med tunna klienter såsom Citrix?

Ja och Nej. Det beror på de lokala inställningarna som IT-avdelningen har gjort. Det går inte att säga på förhand ifall det fungerar eller inte. Vi har ett stort antal kunder som framgångsrikt använder ErgoPop i miljöer med enbart tunna klienter samt i olika former av blandade miljöer.

Det enda sättet att ta reda på detta är att göra en utvärdering av programmet, detta sköts bäst av er IT-avdelning.

Vi finns till hands för att diskutera eventuella problem i denna utvärdering.

Krävs det nätanslutning för att ErgoPop ska fungera?

Nej, ErgoPop kräver ingen nätanslutning för att fungera. Däremot blir det enklare i två aspekter ifall ErgoPop tillåts nätanslutning.

1. Licensieringen sker via internet där ErgoPop med automatik verifierar mot den nyckel man använder. Ifall man inte har nätverksanslutning så måste detta ske manuellt via telefon vilket är tidskrävande för alla parter.
  2. Uppdateringar av ErgoPop fungerar inte utan nätverksanslutning. Detta får till följd att man manuellt måste uppdatera ErgoPop och hålla reda på detta. Med nätverksanslutning fungerar det med automatik.
Hur inaktiverar man ErgoPop vid behov?

Fråga: Många av våra anställda reser mycket och håller även många presentationer. Hur kan man avvaktivera ErgoPop så att den inte går igång när man sitter på tåget eller mitt i en presentation med projektor? Om man avvaktiverar den, kan den "automataktivera" sig t.ex. nästa dag?

Ja, man kan enkelt avaktivera ErgoPop. Det enklaste är att helt enkelt stänga av ErgoPop. Nästa dag när man loggar in så startas det igen. Det finns även ett "inaktiverat läge i menyn"

Se mer info här: Huvudmenyn i ErgoPop

Fungerar ErgoPop i Mac?

Nej! Vi har inga planer på att progammera ErgoPop för mac-miljöer. Vi har däremot flera kunder som använder mac och kör Windows i en virtuell miljö där ErgoPop fungerar bra. Vi har ingen support för detta utan du får som användare göra en egen utvärdering före köp.

ErgoPop är gratis att testa i 60 dagar.

Ladda ner din version här

Fungerar ErgoPop i Linux?

Nej! Vi har inga planer på att progammera ErgoPop för linux-miljöer. Vi har däremot flera kunder som använder linux och kör Windows i en virtuell miljö där ErgoPop fungerar bra. Vi har ingen support för detta utan du får som användare göra en egen utvärdering före köp.

Hur fungerar uppdatering av ErgoPop?

ErgoPop kontrollera via internet i regelbundna intervall ifall en uppdatering finns tillgänglig.

Ifall ErgoPop hittar en uppdatering så laddas detta ner per automatik i bakgrunden och installerar uppdateringspaketet utan att användaren behöver göra något. Denna metod är vanligt använd av t.ex. Spotify. När uppdateringen är klar så startas ErgoPop om automatiskt och allt är nu klart.

Hur avinstallerar man ErgoPop?

Det finns två vägar att avinstallera ErgoPop.

1. När ErgoPop installeras första gången så skapas en länk (uninstall ErgoPop/avinstallera ErgoPop) i ErgoPops programmapp. Denna finns inlänkad i startmenyn. "Startknappen" "Alla Program" "ErgoPop"

2. ErgoPop kan även avinstalleras från Windows kontrollpanel. "Start" "Kontrollpanelen" "Lägg till ta bort program/Program och funktioner"

ErgoPop liten logotyp

Tel 019 - 50 00 240 | E-post: [email protected]

Om företaget | Externa Länkar | Integritet och Cookies | Sitemap

Ergopop handlar om: pausgympa, pausprogram, pausgymnastik och musarm